zondag 28 februari 2010

Martinique






De tocht naar Martinique verloopt heel voorspoedig. Halve wind, 15 knoopjes wind en..... tot onze grote verrassing komen de dolfijnen ons weer vergezellen. We komen aan in de luxe haven van het mondaine Le Marin. Ook hier huren we weer voor enkele dagen een auto (nu rechts rijden voor de verandering). De eerste dag verkennen we de atlantische westkant.
Strand met prachtig water en....
Een andere dag rijden we naar het midden van het eiland en bezoeken de Jardin de Balata. Dit is een prachtig aangelegde tropische tuin met veel bloeiende bloemen en planten. Bij binnenkomst in de tuin worden we begroet door kolibries en andere, prachtig gekleurde tropische vogeltjes.

Op dit eiland heerst een heel andere bedrijvigheid dan op de andere eilanden die we bezocht hebben. Er zijn veel bedrijven gevestigd, er is een goed wegennet aanwezig en er zijn heel veel auto's. We komen ook vaker mensen met "korte lontjes' tegen!Het lijkt wel weer Europa.
Een voordeel van Martinique is dat er veel bedrijven gevestigd zijn die reparaties aan boten kunnen verrichten. We hebben dit zelf ervaren want de problemen met het laden van onze accu's lijken nu opgelost te zijn.
Ook zijn we naar St. Pierre, de voormalige hoofdstad van het eiland, gereden. In 1902 maakte een vulkaanuitbarsting een eind aan 30.000 mensenlevens. We hebben er in het museum schokkende beelden van gezien. Slechts één persoon heeft dit overleefd: een gevangene die zat opgesloten in een cel met dikke muren.
Wat ons opviel op dit eiland waren de uitgestrekte bananen- en suikerrietvelden.
Op 24 februari zeilen we terug naar St. Lucia. We kiezen voor de prachtige baai Marigot Bay waar we de dag beginnen met een duik in het kristalheldere water.
Op 26 februari is het feestje met Ton en Marijke voorbij. We brengen hen terug naar het vliegveld.

2 opmerkingen:

  1. Hey Kees en Mart,
    jullie hebben hard gewerkt aan jullie blog toen wij weg waren! Leuk om terug te lezen allemaal.
    Wij hebben het heerlijk gehad bij jullie op de boot en de overstap naar het koude, grijze Nederland viel niet mee! We moeten weer krabben 's ochtends, maar nu in de middag schijnt voor het eerst hier weer de zon. Heerlijk! Kunnen we ons velletje misschien nog even bruin houden!
    Ik denk dat jullie inmiddels wel op Dominica zullen zijn. Ik kan me goed voorstellen hoe jullie het daar hebben!!
    We kijken uit naar jullie volgende verhaal,
    dikke kus, Marijke en Ton

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Martha en Kees,

    Wat beleven jullie veel en wat komen jullie op prachtige plekken.
    Het is heerlijk om alles al lezend mee te beleven.

    Goede reis!

    Groetjes van Petra Stremmelaar.

    BeantwoordenVerwijderen