vrijdag 3 december 2010

Miami

Miami is de grootste haven voor cruiseschepen ter wereld. We vinden een plekje bij Crandon Park Marina op het schiereiland Key Biscayne. Er zijn prachtige stranden met prachtige palmbomen en mooie fietspaden. Miami is met openbaar vervoer heel goed bereikbaar. In 20 minuten zijn we in hartje stad. Met de metromover, een computergestuurde, gratis trein die bovengronds door het centrum van Miami gaat maken we een ritje door de stad.
Vervolgens brengt een "gewone" bus ons naar Miami Beach dat brede stranden heeft en gescheiden wordt van Miami door enkele kilometers breed water. Miami Beach is een belevenis op zichzelf met zijn vele grote hotels, restaurants en barretjes.
Vooral de Art Deco wijk is zeer de moeite waard. In het begin van de vorige eeuw werd deze wijk gebouwd, raakte in verval, maar men is er heel goed in geslaagd de panden in oude staat terug te brengen. We maken veel foto's o.a. van het huis waar Gianni Versace, de modeontwerper, ooit woonde.
Vanaf het terras van de "Tides", een prachtig Art Deco hotel en restaurant, genieten we van de glamour en de glitter, de grote sportauto's, oldtimers en motoren en van de grote verscheidenheid aan mensen.
Het is Sinterklaastijd en we willen een pakje sturen naar de kleinkinderen. De mevrouw van het postkantoor kijkt achterop het pakketje , begint te lachen en zegt: " aah, van de pakjespiet...." Ze begint spontaan Sinterklaaskapoentje te zingen. Ze blijkt een Nederlandse vader te hebben. De taal is ze verleerd maar de Sinterklaasliedjes kent ze nog wel. Mooi he?
We halen Frank en Ruth van Miami International Airport en gaan met hen verder Miami verkennen.
De dag voordat we de Warme Golfstroom oversteken naar de Bahama's, gaan we naar No Name Harbor. Dit is een haven in een natuurpark waar een weldadige rust heerst. Dit is één van de vele (161!) State Parks van Florida.

3 opmerkingen:

  1. Ahoi Pjotter, en maar genieten. Geen enkel mededogen en dat doet pijn. Noch met Gianni Versace, die op 2 december 64 zou zijn geworden, noch met ons allen in een door kou geheel ontwricht Nederland. Jullie maar genieten op het terras van the Tides aan the South Beach en hier rijdt geen trein en rukt de permafrost op. Vandaag al weer druk geweest met het sneeuw ruimen. Neen ik had het empathisch vermogen van de Pjotters wat hoger ingeschat. Vraag me ook af of de kleinkinderen op tijd hun kadootjes van de pakjespiet krijgen want komende week wordt er door de postbodes weer gestaakt. Kortom het land verkeert in grote nood. Het lijkt me verstandig om nog maar even weg te blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, die Jan, hallo Mart en Kees, overige lezers,

    Jan, zijn Mart en Kees nu niet nodig in Nederland om ons land er weer bovenop te helpen.

    Het blijft in Nederland kwakkelen met het weer, de economie, de politiek, de schuldenlast, postbezorging, Ajax en Feijenoord en de stabiliteit in Europa.
    Waar zijn onze vaste waarden gebleven?
    Ik maak mij ernstig zorgen. We kunnen alle krachten gebruiken en verzamelen.

    Maar toch,

    Mart en Kees, geniet nog maar volop van jullie reis en blijf ons verblijden met jullie plezierige en herkenbare verhalen.

    Veel plezier, ook met Frank en Ruth.

    Hartelijke groet, ook namens Lenny,

    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Martha,
    Ik(Ria) ben een oudling van jou en woon aan de Middachten in Ugchelen.Wij dromen allemaal wel een om met een bootje naar verre mooie oorden te varen en jullie maken die droom waar.Ik heb daar veel bewondering voor.Wij komen net terug van Gran Canaria en als ik dan die eindeloze blauwe zee zie dat is dat jullie uitzicht iedere dag.
    Ik zou zeggen geniet van als het moois dat je tegen komt ,want voor het weer hoef je niet terug te komen vorst ,sneeuw harde wind niets aan.Ik wens jullie nog een hele mooie reis en kom gezond weer terug Gr,Ria Coopman

    BeantwoordenVerwijderen