zaterdag 27 februari 2010

St. Lucia

Onze eerste kennismaking met St. Lucia is Rodney Bay marina. Dit is ook de haven waar elk jaar een grote regatta van oceaanzeilers (ARC) in de Carieb aankomt. Met een huurauto halen we onze vrienden Ton en Marijke van het vliegveld. Zij beleven een warmteshock: in Nederland was het 40 graden kouder!
De eerste dag proberen we met de dinghy naar het strand te gaan. Hier staan echter hele hoge golven die dit onmogelijk maken.
Om het eiland te verkennen huren we opnieuw een auto (links rijden a.u.b.). We rijden o.a. naar het midden van het eiland en maken een wandeltocht door het prachtig groene regenwoud. Soms loopt het pad heel steil en moeten we aan een touw omhoog klimmen. We zien reusachtige varens, hele lange bamboestokken en prachtige, bloeiende bloemen.
De volgende ochtend hebben we spierpijn maar gaan toch verder. Nu naar de oostkant van het eiland. Hier ligt het plaatsje Dennery waar wij geen toeristen tegen komen. De bevolking leeft voornamelijk van de visvangst. Een andere tocht leidt ons naar Anse la Raye, een klein plaatsje aan de westkust van het eiland. Ook hier weer nauwe straatjes, verveloze, schamele huizen die veelal bedekt zijn met golfplaten. Veel mensen zitten op de stoep voor hun huis, proberen wat te verkopen of maken een praatje met elkaar. Weinig bezittingen maar de onderlinge saamhorigheid lijkt groot.

Bij Soufrière bezoeken we de zwavelbronnen. De geur van zwavel (rotte eieren) komt ons al van verre tegemoet. We zijn onder de indruk van de borrelende en kokende massa: de kracht van moeder aarde.
Als klap op de vuurpijl ontdekken we aan de noordkust een klein zandstrandje waar we ons alleen op de wereld wanen. We vinden er aangespoelde koraal en zelfs een schildpadei. Het is moeilijk om de weg naar de auto terug te vinden. Met butsen en schrammen komen we uiteindelijk uit de bosjes tevoorschijn en vinden onze auto terug. Ook deze dag besluiten we, net als de vorige dagen, met een duik in de oceaan. En een lekkere punch.....
Na ongeveer een week verlaten we St. Lucia en steken over naar Martinique.


#end

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahoi Pjotter,
    Dat wordt dus smullen op Martinique want we komen in de Caraibes francaises. Wat te denken van Hotel Cap Est in le Francois? Wellicht eerst een bezoek aan de spa (want de spierpijn zal nog wel niet over zijn om nog maar te zwijgen van de butsen en schrammen) om daar een heerlijke massage te krijgen. Dan een punch of toch maar liever een coupe de champagne en dan aan tafel om daar een keur aan heerlijke visjes uit zee voorgeschoteld te krijgen. Het water loopt me al in de mond.
    Vanavond heffen wij in ieder geval het glas op buurman Peter die zijn verjaardag viert.
    Hartelijke groet,
    Jan van den Berg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Kees en Martha,
    Ik genoot er iedere keer al van jullie mail te lezen maar met deze site is het één geweldig reisverslag geworden. In ieder woord lees ik hoezeer jullie genieten. Fantastisch!
    Hartelijke groet,
    Carla van den Brandt

    BeantwoordenVerwijderen