zondag 7 februari 2010

Grenadines



Via het eiland Carriacou, dat nog bij Grenada hoort, varen we naar een eilandengroep die Grenadines wordt genoemd. We gaan eerst naar Union Island. Hier liggen we voor het eerst achter een rif. We zijn onder de indruk van het onwaarschijnlijk mooi turquoise blauw water.
We varen verder en bij Tobago Cays vinden we een nieuwe droomplek. Het is eigenlijk een ankerplaats midden in de oceaan door een rif beschermd. Het uitzicht op het rif en de palmstranden is buitengewoon. Het is ook een natuurreservaat en we zwemmen en snorkelen tussen de schildpadden. Supergaaf. En juist hier, ver van de bewoonde wereld, raakt onze gasvooriening defect. En zonder gas houdt het gauw op: we kunnen b.v. geen eten maken, geen koffie en thee zetten en geen brood bakken. De electrische hoofdgasafsluiter is defect. Gelukkig is Toine van de Brandaan in de buurt. Met zijn hulp kunnen we deze schakelaar uit de gasleiding nemen. Wel moeten we in het vervolg handmatig de gaskraan op de gasfles afsluiten als we het schip verlaten.
Nog een andere ervaring; tijdens één van onze snorkeltochtjes worden we gealarmeerd door mensen in een bijboot: onze bijboot is door het opkomende water op drift geraakt en dreigt te verdwijnen in de oceaan. Zij helpen ons om ons bootje weer in veiligheid te brengen en als wij hen willen bedanken zeggen ze: "You would have done the same for us".



Achter het rif bij Tobago Cays


Het laatste eiland dat we bezoeken in de Grenadines is Mustique. Dit is een privé eiland waar de "rijken der aarde" wonen.
Alles op het eiland ziet er heel verzorgd uit. De tuinen zijn netjes onderhouden en je ziet nergens afval. In de pilot staat dat dit eiland heel geschikt is voor wandelaars en fietsers. Als echte hollanders willen wij wel graag weer een keer op onze fietsjes. De hoogteverschillen vallen ons echter wel wat tegen en menigmaal moeten we afstappen en lopend, met de fiets aan de hand, onze weg vervolgen. Onderweg zien we vele mooie oprijlanen met heggen(!) van bougainville, waarvan de huizen vaak niet of nauwelijks te zien zijn. Vaak staan die huizen op hele mooie plekken met een prachtig uitzicht op de zee.
Mustique, oprijlaan

3 opmerkingen:

  1. Lieve Kees en Martha, wat een mooie site!
    Wij wensen jullie veel geluk en voorspoed in deze mooie reis! Lieve groet, Monica en Daniel

    PS: Daniel vraagt of jullie ook de site per email kunnen updaten? En waar zitten jullie eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Martha en Kees,
    Onze complimenten voor deze mooie site. Leuk dat wij op deze manier kunnen meegenieten van al het moois wat jullie onderweg zien en beleven.
    Joke en Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Lieve Marth en Kees
    Wat leuk om een blog te maken van jullie geweldige reis.Het gaat jullie goed als ik het zo lees, ook met de gezondheid. Helemaal ontstresst, geen gedoe rond balkenende, irak rapport, wat maakt het uit! Bij ons is het een beetje leger. Weken staan de verhuisdozen volgepakt met spullen van Nienke. Gisteren is ze verhuisd naar een appartement in de Hoofdstraat. Helemaal mooi geworden. Veel geschilderd, schoongemaakt, vloeren gelegd. Ach je doet wat voor je kind. Wie volgt? Ach, ik weet wel iemand. Hoe dan ook: nog veel geluk onderweg en tot blogs.
    Janet en Ferry

    BeantwoordenVerwijderen