donderdag 10 februari 2011

Aruba

De eerste paar dagen zijn wij bijgekomen in de marina genaamd Nautico Club. We vieren met zus Christien de kerst, eten uitgebreid en zwemmen bij Rogers Beach, aan de zuidwestkant van het eiland. Het regent ongebruikelijk veel. Wij horen dat dit het effect is van El Nino. Vanaf september komt de regen regelmatig met bakken uit de lucht.

Na elf dagen niet van de boot te zijn geweest zoeken we met zus Christien eerst een terras. Op de foto is te zien dat het regent.

Het eiland ziet er dan ook erg groen uit.
Ook de jaarwisseling vieren we binnenshuis. Het plan was om dit met een groep vrienden en vriendinnen van Christien aan het strand te vieren.
Na een week in de haven gelegen te hebben gaan we voor anker bij Club Havana. Met Christien rijden we door het Arie Kok nationaal park dat zich aan de oostelijke kant van het eiland bevindt. Ook maken we daar in de buurt met haar honden Scooby en Tara een leuke wandeling. Christien vertelt dat er een "boa" plaag op het eiland is. Een boa is een wurgslang die niet op het eiland thuishoort. Veel vogelsoorten worden met uitsterven bedreigd. Regelmatig worden er "jachtdagen" georganiseerd om de boa uit te roeien.
Eerder dan aanvankelijk de bedoeling is vertrekken we naar Curacao. Dit is een tocht tegen de heersende wind en de stroming in. Op 8 januari is er relatief weinig wind en na 13 uur motorren bereiken we de westkant van het eiland Curacao waar we in een baai voor anker gaan. Op dit eiland woont een broer van Martha met zijn gezin.

5 opmerkingen:

  1. Ahoi Pjotter,
    eindelijk eens weer nieuws. Wordt het geen tijd het anker weer eens te lichten want anders zijn we nooit in september weer terug op de veilige thuishaven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kees en Martha,
    Suzanne en Ralph zijn vanmorgen vertrokken vanuit Amssterdam om jullie te komen vergezellen tijdens de trip langs Venuzuela en Columbia. We volgen dit blog dus met veel belangstelling.
    Goede reis.

    Eric (vader Suzanne) en Lya (liefmoeder)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn akelig jaloers, het is stervens koud.
    Hartelijke groeten van de dobbertopsjes van de Rebel:-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Kees, Martha, Ralph en Suzanne,
    We volgen jullie natuurlijk via dit blog, en de smsjes die wij ontvangen. We zijn heel benieuwd naar de foto's die gemaakt worden en de verhalen die we bij jullie terugkomst te horen krijgen. Het begint hier voorjaar te worden dus ook wij gaan de zonnige kant op. Gisteren (4 maart) bericht gehad dat jullie in Cartagena binnen zouden varen en dolfijnen rondom de boot hadden. Blijven jullie daar nu een aantal dagen?
    Kees en Martha we vinden het geweldig dat onze kids deze reis met jullie mee mogen maken.
    Nog hele fijne, mooie dagen gewenst! Warme groet, Evert en Ine Koridon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Martha en Kees
    Met veel plezier hebben we jullie berichten gelezen maar nu gaan we het zelf mee maken. We zijn al 6 dagen onderweg en nog constand afscheid aan het nemen maar morgen gaan we naar zeeland en gaat de trip echt beginnen. Voor jullie nog een fijn vervolg van jullie trip.
    Groeten Mart en Bertie en de Blue's

    BeantwoordenVerwijderen