zondag 8 augustus 2010

Boston

Na veel omzwervingen in het mooie Maine zijn we nu aangekomen in Massachuttes. We hebben gekozen voor een mooring in Scituate, zo kilometer ten zuidoosten van Boston, omdat Pam en Bob daar wonen die wij eerder in Frenchboro ontmoet hebben. We zijn in korte tijd bevriend geraakt met hen en zij hebben ons zeer hartelijk ontvangen in hun huis en ons hun stukje Amerika laten zien. Ook hebben ze ons meegenomen voor een eerste kennismaking met Boston.
Dat smaakte naar meer. Bob en Pam bieden ons hun auto aan.
Bob vraagt of wij gewend zijn in een auto met versnelling te rijden. Als we die vraag bevestigend beantwoorden zegt hij dat we dan beter zijn andere auto die nog thuis staat kunnen gebruiken.
Wel moeten we voorkomen dat we een snelheidsbekeuring krijgen. Thuis gekomen begrijpen we waarom hij die opmerking maakte; er staat een Porsche voor ons klaar.
Drie keer rijden we met de Porsche naar het station, parkeren daar de auto en rijden in drie kwartier met de trein naar Boston.

Deze Porsche kregen we te leen van onze vrienden Pam en Bob

We lopen een groot gedeelte van de Freedom Trail. Dit is een pad dat door het oude Boston gaat en leidt langs allerlei gebouwen die herinneren aan de Amerikaanse strijd om onafhankelijk en vrijheid.
We lezen het verhaal over de Boston Massacre, een bloedbad dat ontstaan is door gevechten tussen patriotten en de Engelse overheersers. Een ander voorbeeld van die strijd is de Boston Tea Party. Engeland had een extra belasting geheven op thee. Dit wekte veel agressie op en uit protest gooiden de patriotten de hele theelading van 3 schepen in het water. Niet lang daarna, in 1776, werd de onafhankelijkheid uitgeroepen.
Vlakbij Boston ligt Cambridge en hier is de Harvard universiteit gevestigd. Wij bezoeken het National History museum dat op het universiteitsterrein ligt. We zijn o.a. onder de indruk van de grote collectie bloemen gemaakt van glas, een collectie die gebruikt wordt bij het onderwijs aan de studenten biologie. Ook is er een afdeling waarin het onderwerp kloimaatverandering centraal staat. Hier blijkt dat heel vroeger de hele aarde eens bedekt is geweest met ijs en dat in een andere periode palmbomen op de polen groeiden. Er wordt een dringend beroep gedaan op de mensheid om de uitstoot van schadelijke stoffen drastisch te beperken.
We bezoeken op onze laatste dag in Boston het "Musea of Fine Arts" dat tot de meest vooraanstaande kunstmusea ter wereld behoort. Het is een immens groot en mooi gebouw. We zijn onder de indruk van de manier waarop de Egyptenaren (in de periode van 4000 - 2000 v. Christus)hun doden begroeven en welke kunstvoorwerpen zij hen meegaven. Maar ook hangt er het prachtige schilderijtje "De Zaaier" van Van Gogh ( we dachten altijd dat het veel groter was). Het beeld van het 14-jarig danseresje van Edgar Degas ontroert ons.

4 opmerkingen:

  1. Ahoi Pjotter, graag ook een foto van jullie in de Porsche

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Kees en Martha,

    Even oefenen of ik dit geplaatst krijg !

    John Seegers

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Kees en Martha,
    Het lukt dus contact te leggen. Het heeft even gedurrd maar het excuus was dat ik ook lang op zee verkeerde. Heb de afgelopen maand de CAM-race gevaren (Collin Archer Race) naar Noorwegen/Larvik met 120 boten in westrijdverband vanuit Lauwersoog. Mooie race en 2e in onze groep dus niet slecht. In tourtempo terug via Zweden en Denemarken. Ben onder de indruk van jullie mooie belevenissen en indrukken. Ben ook benieuwd naar de foto van jullie in een Porsche. Zelf ben ik weer terugverhuisd naar Apeldoorn. Apeldoorn wilde maar niet verkopen en ik kon een goede winst pakken op Naarden, dus was de keus gauw gemaakt. Het mooie weer lijkt hier een beetje op en het wielrennen gaat nu ook in de regen ipv een lekker zonnetje. Hartelijke groeten en tot herens. John Seegers

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Mart en Kees,

    Prachtige berichten van jullie. Wat een leuke en boeiende kontakten. Heel fijn, dat frank en zijn vriendin jullie heben bezocht en!!
    heel herkenbaar : New York!
    Graag tot ziens in Nederland!
    Lenny en Bert

    BeantwoordenVerwijderen